Senteret sitt bannerbilde

Hvordan bestille time?

Det er mange som ønsker å nå oss og det kan ta litt tid å komme igjennom. Om du vil gjøre det enkelt og spare tid kan du benytte vårt SMS køfrisystem. Da skriver du SVELVIK navnet ditt, fødselsdatoen din og grad av hast og sender meldingen til 2097. En slik melding kan se slik ut: SVELVIK Ola Hansen 0405190 ønsker time gjerne i neste uke. Tjenesten koster kr. 6,- pr. mottatt melding. Du kan sende meldingen når som helst på døgnet.

Avbestille time, eller endre timeavtale

Ring oss eller send SVELVIK navnet ditt og fødselsdato med avbestillingen eller ønsket om endring av time til 2097. Dette må skje innen 24 timer før konsultasjonen skal finne sted, ellers blir timen belastet.

Resepter sendes elektronisk og kan hentes ved alle norske apotek. Fornyelse av vanlige resepter kan sendes pr SMS, ved frammøte eller telefon

Hvordan få legen hjem til deg?

Hvis man er sterkt bevegelseshemmet/hindret fra å møte fra ved kontoret, kan legen komme på sykebesøk. Det er ønskelig at dette avtales noen dager i forveien.

Hvordan bestille resepter på faste medisiner?

Ring legesenterets sentralbord for bestilling, eller lever bestillingsliste 1-2 dgr i forveien. For å hindre avbrudd i medisineringen, er det viktig at man er ute i god tid før man er tom. Kontroller alltid at våre oversikt stemmer med det du faktisk tar. Hvis du har sluttet med en medisin av en eller annen grunn, si fra.

Attester og korttidssykemeldinger

Sykemeldinger må skrives av legen ved konsultasjon. Disse sendes elektronisk fra legekontoret til NAV og den sykemeldte får papirutskrift til seg selv og arbeidsgiver. Vi ønsker at henvendelsen til oss registreres så tett som mulig opp til den dagen behovet for sykemelding har oppstått. Hvis det ikke er et akutt medisinsk behov kan så konsultasjonen finne sted en av de påfølgende dagene.

Attester til førerkort og opptak ved skoler eller spesielle fritidsaktiviteter, dekkes ikke av HELFO. Det er slått opp egen prisliste ved resepsjonen.

Attester ved Arbeids- og avklaringspenger eller uføretrygd kan stort sett leveres ila 14 dgr. Det forutsetter at behovet ikke meldes dagen før  ferieavvikling. Ta hensyn til at NAV har en saksbehandlingstid på 1-3 mndr. Søknad om trygd gjøres ved NAV kontoret av pasienten selv. Legeerklæringen beskriver de medisinske undersøkelsene som er foretatt og resultatene av disse.

Vaksinering

Infuenzavaksinen for 2011 foreligger rekordtidlig i år. Det vil bli satt av enkeltdgr for massevaksinasjon etter anbefalingene fra Folkehelsa. Pasienter >65 år, diabetikere, kronisk hjerte- lungesyke anbefales vasinert.

For kronisk hjerte- lungesyke og for personer som har fjernet milten, anbefales Pneumovax som er en vaksine mot en bakterie som bl a kan gi lungebetennelse. Denne vaksinen har varighet på 7-10 år og settes ikke årlig.

Reisevaksinasjon: Avtal i god tid da det ofte er aktuelt med flere doser. Hvis vi skal gi råd om vaksinasjonen, må vi vite noe om varighet av reisen, tidspunkt,geografisk opphold (sted, urbane strøk/jungel), standard (backpacker/hotell)